Reünie van
Hoogvlieters van Toen en Nu

Eén maal per vijf jaar probeert het Historisch Genootshap Hoogvliet de grote 'Reünie voor Hoogvlieters van Toen en Nu' te organiseren. Oorspronkelijk gestart als reunie voor oud-Hoogvlieters door Hoogvlieter Adrie van der Leer en zijn vrienden, heeft het genootschap in 2003 de organisatie van deze reünie op verzoek van de oorspronkelijke reüniecommissie overgenomen. De eerste reünie werd gehouden in 1985 in het toenmalige recreatiegebouw aan de Oude Wal.
In 2003 en 2008 werd de reünie, met groot succes en met steun van verschillende Hoogvlietse sponsors, gehouden in de Sporthal Hoogvliet aan de Othelloweg. Bezoekersaantallen lagen boven de 1.000 en de reünie groeide uit tot een feestelijk ontmoeting van oud-Hoogvlieters, oude Hoogvlieters, jonge Hoogvlieters en Hoogvlieters van en met verschillende culturele achtergronden. Allen voelen zich Hoogvlieter of zijn dat geweest.
In 2013 werd de reünie gehouden in cultureel centrum Villa Vonk aan de Othelloweg, een prachtige, nieuwe en gezellig locatie. De reünie van 2013 kenmerkte zich door het tentoonstellen van ruim 1.000 foto's en de uitgave van de eerste DVD van Historisch Hoogvliet: Het Geheugen van Hoogvliet.
De reünie van 2018 werd eveneens gehouden in Villa Vonk. Deze keer werden echter geen foto's op papier geëxposeerd maar werden op een 13-tal grote televisieschermen foto's per wijk en onderwerp vertoond. Het werd een ongekend succes en over de hele dag mocht het evenement zich weer verheugen in een groot bezoekersaantal. Deze keer was wederom reüniefotograaf Burgering aanwezig zodat foto's konden worden nabesteld daarnaast was er ook nog een mini bioscoop ingericht waarin vrijwel continu films over (oud) Hoogvliet werden gedraaid en in de hal stonden weer de boekenkraam en scantafel.


Sponsors 2018
Shell Raffinaderij, Peinemann Hoogvliet, Gemeente Rotterdam, Gebiedscommissie Hoogvliet, Delta Port donatiefonds, Lengkeek Staalbouw (Andus), Aannemersbedrijf Van Alphen, Uitvaartzorg Hoogvliet, De Meiden Snoep en Chocola, Floralicious Bloemist Zalmplaat, North Sea Lubricants Hoogvliet (NSL), De Keyzer Van Aken Grafische Zaken. De catering werd verzorgd door Alexander Schardijn.

Sponsors 2013
Shell Raffinaderij, Lengkeek Staalbouw (Andus), Deelgemeente Hoogvliet, Delta Port donatiefonds, Aannemersbedrijf Van Alphen, Autobedrijf Kia Van der Sluis Sijkenisse, Villa Vonk en De Keyzer Van Aken Grafische Zaken. De catering werd verzorgd door Alexander Schardijn.

Reüniebord 2013

Sponsors 2008
Woonbron, Vestia, Shell Raffinaderij, Bouwmarkt Karwei, Aannemersbedrijf Van Alphen, Lengkeek Staalbouw, Roobol Speelgoedland en Roobol Tuinmeubelen, deelgemeente Hoogvliet.
ReunieOp de foto de heer Voskamp (rechts) van de voormalige boekhandel van die naam achter zijn boekenkraam in de sporthal tijdens de reünie van 2008.

Sponsors 2003
Aanemersbedrijf Van Alphen, dhr. R. Raven, Lengkeek Staalbouw, firma Spreeuwenberg, Bouwmarkt Karwei, Roobol Speelgoed, Roobol Tuinmeubelen, deelgemeente Hoogvliet.

Reünie 2003 in de sporthal aan de Othelloweg.