Het bezoekers- en documentatiecentrum Overwolde

Van 2002 tot 2016 was ons bezoekers- en documentatiecentrum gevestigd aan de Gebbeweg 12 te Hoogvliet (wijk Zalmplaat). Medio 2016 zijn we verhuisd naar de aula van het oude schoolgebouw aan de Overwolde in de wijk Meeuwenplaat, tegenover de nieuwe Campus Hoogvliet, aan de overzijde van de Aveling.
Het centrum aan de Overwolde 48 (zijingang - indien gewenst via de hoofdingang ook toegankelijk voor minder validen) is geopend op elke laatste zaterdagmiddag van de maand van 13.00 tot 16.00 uur (met uitzondering van de maanden juli en december). In verband met fototentoonstellingen en exposities zijn er soms extra openstellingen. Deze worden altijd aangekondigd op de facebookpagina en de website en wanneer mogelijk in de lokale kranten. Op afspraak is het centrum geopend voor groepen.

Het centrum bevind zich in de aula van de voormalige school (laatstelijk Penta Collega) aan de Overwolde. Onze buren zijn Radio Wereldstad (voorheen radio 010) en BikeParts. Parkeren is rond de Overwolde vaak lastig maar aan de overzijde van de Aveling, bij de Campus Hoogvliet, is voldoende parkeergelegenheid.

Net als aan de Gebbeweg heeft het nieuwe centrum aan de Overwolde ook weer een functie als ontmoetingsplaats voor oud-Hoogvlieters. Kom gerust eens gezellig een kop koffie of thee drinken. Wellicht komt u nog oude bekenden tegen en u kunt in ieder geval gezellig herinneringen ophalen. Bovendien heeft uw aanwezigheid mogelijk een 'vraagbaakfunctie' en kunt u ons helpen bij het oplossen van vragen over de Hoogvlietse geschiedenis!
U kunt ook met uw fotomateriaal langskomen. Het kan ter plekke worden gescand en wij (en de toekomstige generaties) zijn u er dankbaar voor.

Ligging en bereikbaarheid
Met het openbaar vervoer is het bezoekerscentrum bereikbaar met bus 62 vanaf metrostation Hoogvliet, richting Meeuwenplaat/Zalmplaat; halte Overwolde. Vanaf metrostation Hoogvliet loopt u in 10 minuten naar de Overwolde.