Tentoonstellingen

In ons bezoekers- en documentatiecentrum worden wisselende (foto)tentoonstellingen gehouden. Op de nieuwspagina kunt u lezen welke en op de pagina over het bezoekerscentrum wanneer het centrum geopend is (soms zijn er in verband met bepaalde exposities extra openstellingen).
Het genootschap werkt op aanvraag ook mee (of levert eventueel materiaal) aan exposities van derden, bijvoorbeeld jubilea van verenigingen. Informeer naar de mogelijkheden.

Een terugkerende activiteit is 'Koffie met beeld'. In ons bezoekerscentrum worden dan filmbeelden, foto's of presentaties op een groot scherm geprojecteerd die onder het genot van een kopje koffie worden bekeken. De toagang is gratis, voor de koffie betaalt u een bescheiden bijdrage.

Koffie met Beeld

Soms worden ook tentoonstellingen verzorgd op andere locaties. Zo waren er in het verleden al tentoonstellingen in de Aanbouw (naast de Dorpskerk), een algemene overzichttentoonstelling in een leegstaand winkelpand tussen de oude Albert Heyn en boekhandel Voskamp en in 2015 de tentoonstelling Hoogvliet tijdens de Tweede Wereldoorlog die in mei een maand lang in de lokale bibliotheek te zien was.

Poster WO2 tentoonstelling

 

Lezingen/filmvoorstellingen

Regelmatig geven vrijwilligers van Historisch Hoogvliet lezingen en/of foto- en filmpresentaties over (de geschiedenis van) Hoogvliet. Dit kan in ons bezoekerscentrum plaatsvinden (voor groepen tot maximaal ca. 40 personen) of op locatie. Voor lezingen wordt een vergoeding gevraagd die de kas van de stichting ten goede komt. Mail of bel ons voor meer informatie.

Filmpje van ons You Tube kanaal

Reünie

Eén keer in de vijf jaar probeert Historisch Hoogvliet de grote Reünie van Hoogvlieters van Toen en Nu te organiseren. Lees meer over deze activiteit op de speciale reünie pagina.

Cursussen

Het ligt in de bedoeling om in de toekomst te beginnen met cursussen in het eigen bezoekerscentrum. Gedacht wordt o.a. aan een cursus 'Genealogie voor beginners'. Heeft u belangstelling, laat het ons dan weten want e.e.a. kan pas worden uitgewerkt als blijkt dat er voldoende belangstelling is. Heeft u ideeën voor andersoortige cursussen op cultureel-historisch gebied, mail ze ons!